Ez a Shiitake és quinoa egy tuti egyszerű és szuper egészséges étel, amely glutén- és tejmentes. Ideális vegán és egészségtudatos étrendekben is. A salátát elkészíthetjük frissen főzött vagy maradék quinoával.
Hozzávalók
- 10 dkg quinoa
- 15 dkg shiitake gomba
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelynyi gyömbér
- 1 teáskanál növényi olaj
- 1 evőkanál szójaszósz (Kikkoman)
- 1 teáskanál Miso paszta
- 1 teáskanál rizsecet
- 1 evőkanál víz
- 1 teáskanál szezámolaj
- Chili pehely vagy korianderlevél (opcionális)
Elkészítés
- A quinoát a csomagoláson feltüntettet utasítás alapján megfőzzük, lecsepegtetjük, majd melegen tartjuk.
- Közben felszeleteljük a gombát (ha túl nagyok) és az újhagymát, majd felaprítjuk a fokhagymát és a gyömbért.
- A miso pasztát a vízzel és rizsecettel egy kis tálban összekeverjük, félretesszük.
- Az olajat egy wokban felhevítjük, majd a fokhagymát és a gyömbért 30 másodpercig kevergetjük. Hozzáadjuk az újhagyma zöld részeit, és kevergetve egy percig főzzük.
- Hozzáadjuk a gombákat és 2 percig kevergetjük, majd beleöntjük a szójaszószt és a miso keveréket. Körülbelül egy percig hagyjuk a mártást buborékolni, majd óvatosan beleforgatjuk a quinoát és az újhagyma fehér részét.
- Belecsurgatjuk a szezámolajat, összekeverjük, majd a koriander levelekkel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu