Ez a japán stílusú tészta tofuval nagyon könnyen elkészíthető, egészséges és vegán. Én vöröslencse tésztát használtam, ami gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú is, de bármiféle tészta jó a recepthez. Tálajuk ropogós salátával!
Hozzávalók (személyenként)
- 100g száraz tészta
- 100g kemény tofu
- 2 szál újhagyma
- ½ chili paprika
- ½ pirospaprika vagy 100g zöldbab
- 1 teáskanál pirított szezámolaj
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 teáskanál szezámmag
- 1 teáskanál agavé vagy juhar szirup
- 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
- Újhagyma szeletek díszítésre
- Zöldcitrom friss leve
Elkészítés
- A tésztát a csomagon található utasítást követve megfőzzük, és lecsepegtetjük.
- Közben apró kockákra vágjuk a tofut, felszeleteljük az újhagymát, a chilit és a paprikát vagy zöldbabot.
- Egy kanál növényi olajat egy wokban felhevítünk, majd a tofu kockákat minden oldalon barnára sütjük, majd egy papírral bélelt tányéron lecsepegtetjük.
- A szezámolajat a wokban felmelegítjük, majd belekeverjük a chilit, az újhagymát és a zöldbabot/paprikát, majd hozzáadjuk a szójaszószt és a szezámmagot. Pár percig főzzük, hozzáadjuk a szirupot és a tofut. Keverés közben még kb. 1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát és az aprított korianderlevelet.
- Óvatosan átkeverjük, majd újhagyma szeletekkel díszítve és egy kis lime levével meglocsolva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu