Ez a pikáns hagymasaláta nagyon jól passzol steakhez, hamburgerhez, sajtok és felvágottak mellé, parti falatok feltéteként. Így már most érdemes elkészíteni az ünnepi falatozáshoz. Továbbá remek karácsonyi ajándék is lehet barátok, ismerősök számára!
Hozzávalók
- 3 lilahagyma
- 2 dl fehérborecet
- 5 dkg nádcukor
- 10 db fekete bors
- 5 szegfűszeg
- 2 babérlevél
- 1 csillag ánizs
- ½ teáskanál szárított chilipehely
Elkészítés
- A hagyma kivételével az összes hozzávalót egy lábasban forráspontig melegítjük. Amikor a cukor teljesen elolvadt, lekapcsoljuk a tűzhelyt.
- Közben meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük a hagymát, majd egy nagy tálba szórjuk. Forró vízzel leöntjük, majd egy perc pihentetés után lecsepegtetjük.
- A hagyma szeleteket egy sterilizált üvegbe töltjük, és ráöntjük az ecetes keveréket. Fontos, hogy a hagymát teljesen lefedje a folyadék!
- Légmentesen lezárjuk az üveget, és hűvös helyen tároljuk. Kb 2 hétig ne nyissuk ki!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu