Ez a bacon szalonnába tekert füge kecskesajttal töltött füge remek harapnivaló falat lehet italozás kisérőjeként vagy előételként is tálhatjuk egy ünnepi vacsorán. Nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom!
Hozzávalók
- 4 füge
- 8 füstölt csíkos szalonna
- 50g puha kecskesajt
- 2 evőkanál juharszirup (kb.) vagy folyékony méz
Elkészítés
- A grillsütőt bemelegítjük.
- A szalonna csíkokat egy tapadásmentes tálcára fektetjük, és 5-8 percig enyhén megsütjük (nem ropogósra).
- Kivesszük a tálcát, majd a bacon csíkokat juharsziruppal vagy mézzel megkenjük és pihentetjük.
- Közben félbevágjuk a fügéket, és kikanalazzuk a hús egy részét – csupán annyit, hogy egy kis mélyedés keletkezzen, amit juharsziruppal vagy mézzel megkenünk.
- A kecskesajtot a maradék juharsziruppal elkeverjük, és megtöltjük a fügéket.
- A lehűlt szalonnával a fügéket óvatosan betekerjük, majd zsíros tálcára helyezzük őket. Kb 8 percig sütjük – akkor jó, amikora bacon ropogós, a füge kissé puha.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk
Kapcsolatos receptek
Zest.hu