Ez a füge és grillsajt saláta villámgyorsan elkészíthető. Tálaljuk vegyes zöldsaláta leveleken – például bébi spenót, zsázsa és rukkola – valamint friss kenyérrel vagy zsemlével.
Hozzávalók
- 1 blokk grillsajt (halloumi)
- ½ citrom leve
- 1 evőkanál rizs ecet
- Néhány csipet szárított chili pehely
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 szá kakukkfű, apróra vágott levelei
- Só, bors
- 4 marék vegyes saláta levél
- 4 nagy friss füge (vagy 8 kicsi)
- Olívaolaj főzéshez
Elkészítés
- 1 cm vastagra felszeleteljük a halloumi-t vagy egyéb grillsajtot, majd papírtörölközővel felitatjuk a nedvességüket.
- A citromlevet, ecetet, chilipehelyet, kakukkfüvet, egy csipet sót és mézet elkeverjük. Hozzáadunk kb 2 evőkanál olívaolajat, megkóstoljuk, és ízlés szerint ízesítjük.
- Olajat melegítünk egy serpenyőben. A halloumi szeleteket mindkét oldalon aranybarnára sütjük, majd egy papírtörülközővel bélelt tányérra kiszedjük.
- Eközben a salátaleveleket elkeverjük az öntet felével.
- A fügéket, méretüktől függően, félbe vagy negyedekre vágjuk.
- A saláta leveleket 4 tányérra tálaljuk, majd a sült halloumit és fügéket elrendezzük a salátán és leöntjük a maradék öntettel.
Tippek
- A fügéket is át lehet sütni 1-2 percig. Mártsuk bele az öntetbe, mielőtt a serpenyőbe tesszük őket (vágott résszel lefele), és gyorsan karamellizáljuk!
- A salátát hidegen is lehet tálalni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu