A fahéjas gofri világszerte az egyik legnépszerűbb recept. Ez egy angol verzió (Jamie Oliver-receptjére alapszik), aminek a tésztája könnyű és éaza. A tejet könnyen le lehet cserélni növényi tejre is. Én zabtejet vagy mandulatejet szoktam alkalmazni. Ebben a fahéjas gofriban nincs sok olaj és cukor sem, így aránylag egészséges is. Tálalhatjuk lekvárral, kompóttal, csokiszósszal, fagylalttal vagy csupán fahéjas cukorral, juharszirupdal, mézzel stb.
Hozzávalók
- 15 dkg sütőporos liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál nádcukor (muscovado)
- 2 közepes tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 2.5 dl zabtej (vagy normál sovány tej)
- 1 evőkanál olaj (repce olaj a legjobb)
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, miközben egy habverővel vagy mixerrel keverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet is.
- Amikor egy sűrű, sima tésztát kapunk, belekeverjük az olajat. Kb.10 percig pihentetjük.
- Bemelegítjük a gofrisütőt. Belekanalazunk egy adag tésztát, majd szép barnára sütjük.
- Még kb 3 gofrit sütünk a tésztából (géptől függően).
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu