Ez a bodzaszörp recept egy angol verzió, ami nem túl édes, ugyanakkor intenzívebb az íze, mint a normál verzió. Lehet hozzáadni narancsot és zöldcitromot is – ezáltal különleges lesz a szörp.
Hozzávalók:
- 15 bodzavirág
- 2 bio citrom
- 500 g cukor
- 30g citromsav
- 750ml forró víz
Elkészítés:
- A cukrot egy lábasba szórjuk, majd ráöntjük a felforrt vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik (vagy a vizet és a cukrot forráspontig melegítjük). Hűlni hagyjuk kb 10-15 percig.
- Eközben a citrom héját zöldség hámozóval levágjuk, majd a citromot karikákra szeleteljük. A citrom karikákat és csíkokat hozzáadjuk a sziruphoz a citromsavval együtt.
- A bodzavirágokat jól megrázzuk, hogy minden apró rovar kimenjen belőlük, majd egy üvegtálba vagy keverőtálba helyezzük őket. A langyos sziruppal leöntjük, és alaposan átkeverjük.
- Lefedjük a tálat, majd hűvös helyen pihentetjük legalább 24 órán (lehetőleg 48 órán) keresztül, néha-néha átkeverjük.
- Átszűrjük egy muszlinnal bélelt szűrön, majd sterilizált palackokba töltjük.
- Légmentesen lezárjuk, hűvös helyen tároljuk.
Tippek
- Ideális szörpök, hűsítők, koktélok készítésékez. Nyári italok>>
- Ez a verzió nem túl édes, lehet adni hozzá mézet (vagy el lehet készíteni több cukorral).
- A bodzaszörp felhasználható sütemények, desszertek készítéséhez is.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu