A következő gesztenyés vöröskáposzta remekül passzol egy ünnepi menübe, különösen karácsonyi, szilveszteri sültek mellé..
Hozzávalók
- 1 kis fej vöröskáposzta
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej közepes lilahagyma
- 1 tk római köménymag
- 1 tk koriander mag
- 1 fahéj rúd
- 3 ek nádcukor
- 75 ml vörösborecet
- 20 dkg pucolt sült vagy főtt gesztenye
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, vékony gerezdekre felvágjuk.
- A fűszereket mozsárban durván összezúzzuk.
- A káposztát vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- Az olajat egy nehéz aljú lábasban felforrósítjuk, ebben a káposztát és hagymát alacsony hőfokon 10 percig pároljuk, miközben kevergetjük.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot, majd felöntjük az ecettel.
- Alaposan átkeverjük, 15 percig fedő alatt tovább páro9ljuk. Végül hozzáadjuk a gesztenyéket, és 10 percig főzzük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk ünnepi sültek mellé – ideális köret lehet pl karácsonyi kacsasült, sült liba vagy sült pulyka köreteként.
- A gesztenye lehet konzerv vagy vákum-csomagolt verzió is, de felhasználhatunk maradék sült gesztenyét is. Sült gesztenye készítése>>
- Fontos, hogy a káposztát ne főzzük túl – maradjon kissé harapós.
- A gesztenyés vöröskáposzta egy valóban érdekes verzió, így szuper köret lehet különleges alkalamakra!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu