A következő fügés táska szőlővel egy szuper őszi sütemény, amely konyhakész leveles tésztából készül, így seperc alatt összedobható, és 20 perc alatt kisüthető. Akár kezdők is kipróbálhatják..
Hozzávalók
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
- 2 ek cukor
- Fél tk reszelt citromhéj
- Fél tk őrölt fahéj
- 1 tk liszt
- 1 tojás
- 1 bögre aprított füge (kb 4 db)
- Fél bögre aprított szőlő
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük
- A tojást két kis tálkába szétválasztjuk.
- A gyümölcsöket megmossuk, majd 1 centis darabokra felaprítjuk. Elkeverjük a fahéjjal, liszttel, citromhéjjal és a cukorral.
- A tésztát kicsomagoljuk, kb 10-12 centis négyzetekre felszeleteljük. Ezek szélét a tojásfehérjével megkenjük, majd 1-2 kanálnyi fügés keveréket pakolunk a közepére. Háromszög alakot képezve félbehajtjuk, a széleket a tojásfehérjével összeragasztjuk, majd a széleket az ujjunkkal kissé benyomkodjuk.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a táskákat. A tetejüket tojássárgájával megkenjük.
- Kb 20 percig aranybarnára sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk.
Tippek
- Tálaljuk langyosan vagy kihűlve. Ideális ínyencség reggelire vagy délutáni teázás mellé. Továbbá becsomagolható piknikre, kirándulásra, uzsonnára is.
- Passzol tejmentes diétába is, ha nem vajas leveles tésztát alkalmazunk (ezt a csomagoláson könnyen leellenőrizhetjük).
- Friss füge helyett alkalmazhatunk aszalt fügét, sőt darabos füge lekvárt is – de ezekben az esetekben a cukrot redukáljuk!
- Ugyanez a recept elkészíthető füge-alma, füge-áfonya, füge-körte, füge-szeder kombinációkkal is.
- A fügés táska szőlővel egy tuti egyszerű sütemény, ideális lustálkodó hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu