A következő brokkolis tészta dióval és tökmaggal kiegészítve lesz különleges. 10 perc alatt összedobható, így ideális rohanós, vagy lustálkodó napokra..
Hozzávalók
- Kb 35-40 dkg brokkoli rózsa
- 40 dkg tészta
- 1 ek olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg dióbél
- 3 dkg tökmag
- Fél citrom reszelt héja és kicsavart leve
- Reszelt keménysajt (opcionális)
- Só, bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található használati utasítás alapján megfőzzük, lecsepegetjük, majd fedő alatt a lábasban melegen hagyjuk.
- Közben a brokkoli rózsákat forró vízben kb 5 percig blansírozzuk.
- A fokhagymát és dióbelet felaprítjuk, majd a tökmaggal egy serpenyőben felforrósított olajban, alacsony hőfokon, 2-3 percig megpirítjuk, miközben folyamatosan kevergetjük.
- A brokkoli rózsákat felaprítjuk, a dióhoz adjuk, felöntjük 2-3 kanálnyi brokkolis főzőlével. Átkeverjük.
- Lehúzzuk a tűzhelyről a serpenyőt. Belereszeljük a citrom héját és belecsavarjuk a levét, sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát elkeverjük a brokkolis dióval, és ha szükséges, adunk még hozzá annyi főzőlét, hogy a tészta kissé szaftos legyen.
- Tálalás előtt esetleg megszórjuk reszelt sajttal.
Tippek
- A tészta lehet bármi – akár glutén-mentes is, de vegyük figyelme a főzési időt, pl a barnarizs tészta csupán 5 percet igényel.
- A brokkolit ne főzzük túl – akkor jó, és egészéges, amikor még kissé harapós.
- Sajt nélkül ideális vegán és egészségtudatos étrendekbe, glutén-mentes tésztával és sajt nélkül méregtelenítés alatt is fogyasztható.
- A brokkolis tészta dióval egy szuper őszi vegetáriánus étel, ami roppant gyorsan elkészíthető. Lehet köret is pl fasírt, grill kolbász, párolt halak mellé – vagy húskedvelők kiegészíthetik sült bacon szalonnával is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu