A következő pikáns quinoa, bab és paradicsom saláta 15 perc alatt összedobható, előre elkészíthető, így ideális nyári vendégváró alkalmakra. Továbbá szuper egészséges, diétás, kiadós – nagyon jó recept a semleges ízű quinoa feldobásához..
Hozzávalók
- 1 bögre quinoa
- 2 bögre víz
- 3-4 ek olívaolaj
- 2 zöldcitrom kicsavart leve
- 2 tk őrölt római kömény
- Fél tk szárított chili pehely
- Másfél bögre koktél paradicsom
- 1 konzerv fekete bab (vagy vörös vesebab)
- 5 szál újhagyma
- 1 maréknyi koriander levél, aprítva
- őrölt só, bors
Elkészítés
- A quinoa-t alaposan átmossuk, lecsepegtetjük, majd a vízben felforraljuk. Alacsony hőfokon, fedő alatt rotyogtatjuk, mindaddig, amíg a víz felszívódik. Félrehúzzuk, pihentjük.
- Az olajat, zöldcitrom levet, chilit, római köményport és kb fél tk sót, összekeverjük.
- A paradicsomokat félbevágjuk, egy tálalóba szórjuk. A babot vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, a paradicsomhoz adjuk.
- Az újhagymákat megmossuk, átlósan felszeleteljük, a salátához adjuk. A quinoa-t villával fellazítjuk, a salátához adjuk, óvatosan elkeverjük. Beleszórjuk a koriander leveleket, elkeverjük.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálalhatjuk langyosan vagy hidegen is – éppen ezért ideális partikra, piknikre, kirándulásokra.
- A saláta remek köret lehet grillezett húsok, halak mellé – különösen pikáns, mexikói fűszerezéshez passzol.
- A recept ideális maradék főtt quinoa felhasználásához!
- Önmagában is fogyasztható diétás étrendek keretében – pl vegán, vegetáriánius, glutén-mentes, méregtelenítő, szétválasztó, diabetikus. Mivel meglehetősen laktató, így főétel is lehet.
- A quinoa, bab és paradicsom saláta szuper egészséges is – remek egészségtudatos étrendbe!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu