A következő grillezett cukkini és mozzarella saláta egy pisztáciás öntettel lesz különleges, amely fantasztikus lehet ünnepi vagy vendégváró alkalmakra. Ráadásul gyorsan és egyszerűen összedobható..
Hozzávalók
- 1 db buffalo mozzarella
- 1 db cukkini
- 2 db pita kenyér
- 2 nagy maréknyi vegyes rukkola és vizitorma saláta
- 2 csipetnyi szárított chili pehely
- kb 1 ek olívaolaj
- Öntethez: 1 ek olívaolaj, 1 ek aprított pisztácia bél (natúr), fél ek fehérborecet, fél tk méz, fokhagyma só, bors
Elkészítés
- A cukkini végeit levágjuk, majd zöldségpucolóval csíkokra “hámozzuk”. Az olajjal lelocsoljuk, majd forró grillserpenyőben 1-2 percig átsütjük.
- Közben az öntetet kikeverjük.
- Két tányérba szórjuk a megmosott és lecsepegtetett saláta leveleket, majd ezekre kiszedjük a cukkini csíkokat.
- A pita kenyeret megkenjük kevés olajjal, a grill serpenyőben mindkét oldalon kissé csíkosra sütjük. Hűlni hagyjuk, négy darabra felszeleteljük, majd a saláta közé dugdossuk.
- A mozzarellát lecsepegtetjük, cafatokra bontjuk, elosztjuk egyenlően a két tányéron.
- Chili pehellyel megszórjuk, majd az öntettel lelocsoljuk.
- Langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálalhatjuk szendvicsként is – ebben az esetben vágjuk félbe a pita kenyeret, töltsük meg a sült cukkinivel, salátalevelekkel és a sajt darabokkal, majd locsoljuk le az öntettel.
- Ez a verzió rusztikus – mutatósabb lehet úgy, ha mozzarella golyókat alkalmazunk!
- Fokhagyma só helyett alkalmazhatunk fél fokhagymát is.
- A chili pehely elhagyható.
- A cukkini és mozzarella saláta ideális előétel egy vendégváró menüben, vagy egy laza, ünnepi brunchra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu