A következő marcipános -narancsos muffin egy különleges verzió, így elsősorban ünnepekre ajánljuk. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és garantáljuk, hogy tuti sikert arat, különösen a mandula kedvelők körében..
Hozzávalók
- 15 dkg marcipán massza
- 2 tojás, kissé felverve
- 5 dkg vaj
- 2 dl iró vagy kefir
- 5 dkg kristálycukor
- 1 narancs
- 2 ek mandula likőr
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- Mandulapehely
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A marcipán masszát kis kockákra vágjuk.
- A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a kefirt, tojással és likőrrel. Belereszeljük a narancs héját.
- Egy másik tálba szitáljuk a lisztet és sütőport, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket. Sima tésztává keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a marcipán darabokat.
- A tésztával megtöltjük a kibélelt muffinsütőformát vagy szilikon muffin formákat.
- Megszórjuk mandulapehellyel, és a forró sütőben kb 20 percig világosbarnára sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk.
Tippek
- A sütemény ideális ünnepi alkalmakra – pl anyák napjára, húsvétra, valentin napra. De remek ínyencség lehet egy délutáni teapartin is.
- Ha házilag készült marcipán masszát alkalmazunk, ebből sodorjunk kis golyókat!
- Kiegészíthetjük a reszelt narancs húsával: a fehér hártyát késsel távolítsuk el, a húst aprítsuk fel, és adjuk a tésztához!
- Allergiák: vaj helyett tejmentes margarin is alkalmazható, kefir helyett ideális a mandulakrém (vagy tej). Elkészíthető glutén-mentes lisztkeverékkel is.
- A marcipános narancsos muffin egy tuti egyszerű-de-nagyszerű aprósütemény, akár ajándék is lehet!
Kapcsolatos cikkek
- Muffin receptek
- Marcipán receptek
- Narancs receptek
- Anyák napi édességek
- Valentin napi édességek
- Egyszerű húsvéti sütik
Zest.hu