A grillsajt szuper húspótló, így nagyon sok ételt vegetáriánussá varázsolhatunk vele. Példa erre a következő recept, amely a klasszikus olasz paradicsomos tészta görögös verziója. A paradicsomos tészta grillsajttal kiegészítve kiadós főétel lehet, amely ráadásul szuper egyszerűen összedobható..
Hozzávalók
- 25 dkg fürtös mini paradicsom
- 1 ek olívaaolaj
- 1 lilahagyma
- 1 duci fokhagyma
- 1 vörös chili
- 25 dkg grillsajt (pl halloumi)
- 1 konzerv hámozott koktél paradicsom
- 1 ek aprított oregánó vagy görög bazsalikom levél
- 40 dkg tészta (spagetti vagy penne)
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük, lecsepegtetjük.
- Közben felaprítjuk a hagymát, chilit és fokhagymát, 2 centis kockákra vágjuk a grillsajtot.
- A serpenyőben felforrósítjuk, ebben a fürtös paradicsomokat 4-5 percig megpuhítjuk,majd egy tányérra kiszedjük.
- A serpenyőbe öntjük az olajat, ebben 2-3 percig puhára sütjük az aprított zöldségeket.Hozzáadjuk a sajt kockákat, mindkét oldalon 1-2 percig megbarnítjuk.
- Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, 2-3 percig rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk az aprított zöldfűszert és a megpuhított paradicsomokat, egy percig átmelegítjük.
- Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük. Fedő alatt pihentetjük.
- A tésztát lecsepegtetjük, tálaljuk, majd a paradicsomos mártással leöntjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Érdemes mellé tálalni még egy egyszerű zöldsalátát.
- Mivel 10-15 perc alatt elkészíthető, így ideális hétvégi brunch-ra, vagy hétköznapi gyors vacsoraként.
- Kezdők is könnyen el tudják készíteni.
- A zöldfűszereket variálhatjuk (pl jó a koriander vagy zöldpetrezselyem is).
- Ugyanez a recept elkészíthető tofuval is, így vegán ételt kapunk.
- A paradicsomos tészta grillsajttal kiegészítve meglehetősen kiadós, ugyanakkor diétás, így ideális vegetáriánus, egészségtudatos étrendekbe. Glutén-mentes tésztával készítve lisztérzékenyek számára is tuti főétel lehet.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu