Az olasz amaretti keksz szuper alapja lehett az angol trifle-nak. A következő gránátalma és amaretti trifle egy fúziós verzió, nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor remek különleges alkalmakra, ünnepekre.
Hozzávalók
- 2 db gránátalma
- 10 dkg amaretti keksz
- 5 dkg pisztácia bél
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg méz
- 2 ek citromlé
- 2 dl habtejszín
- Amaretto vagy egyéb mandulalikőr (opcionális)
Elkészítés
- Az egyik gránátalma levét kicsavarjuk, félretesszük.
- A másikat félbevágjuk, a magokat óvatosan kikaparjuk. 1-2 evőkanálnyit félreteszünk dekorációnak.
- A pisztácia beleket durván felaprítjuk. 1 evőkanálnyit félreteszünk dekorációnak.
- A kekszeket egy fagyasztós zacskóba tesszük, sodrófával apró darabokra zúzzuk.
- A keksz darabokat 6 mini vagy 4 közepes pohárba szórjuk.
- Következő rétegként elosztjuk a poharakba a pisztácia felét, majd a gránátalma magok felét. (Esetleg leöntjük kevés Amarettoval).
- Egy keverőtálba töltjük a krémsajtot, citromlét, gránátalmalevet, habtejszínt és mézet. Elektromos habverővel púpos habbá verjük.
- A hab felét a poharakba töltjük – majd megismételjük a rétegezést a keksszel, pisztáciával és gránátalma magokkal. Lefedjük a maradék habbal.
- A félretett pisztáciával és gránátalma maggal megszórjuk – néhány órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
Tippek
- Tálaljuk desszertként egy ünnepi menüben – pl karácsonykor vagy valentin napon.
- Remekül zár egy olaszos karácsonyi menüt! Lásd Karácsonyi menüsorok>>
- Előre elkészíthető – sőt, ajánlatos egy éjszakán át pihentetni, így jobban összeérnek az ízek!
- Ha gyerekek számára is készítjük, akkor az alkoholt természetesen mellőzzük – de ha csak felnőttek fogyasztják, akkor a habhoz is adhatunk még 1-2 kanálnyi Amarettot.
- Amaretti keksz olasz delikben és nagyobb szupermarketekben kapható.
- A gránátalma és amaretti trifle mini pohárkákba töltve ideális party desszert lehet – pl karácsonyi, szilveszteri bulikon.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu