A következő füge saláta portói öntettel lesz különleges. Nagyon egyszerűen elkészíthető, ideális előétel lehet egy ünnepi menüben..
Hozzávalók
- 6 db füge
- 2 ek vörösborecet
- 1.5 dl vörös portói
- 1 fahéj rúd
- 2 db csillagánizs
- 10 dkg rukkola
- 25 dkg buffalo mozzarella
Elkészítés
- A portóit, ecetet, ánizst és fahéjat felforraljuk, majd kb 10 percig sűrű mártássá redukáljuk. Hűlni hagyjuk.
- A fügéket ketté vagy gerezdekre vágjuk.
- 6 tányérba rukkola leveleket szórunk. A fügék vágott oldalit a mártásban mártjuk, majd a tányérokon elrendezzük.
- A sajtot cafatokra tépkedjük,a füge szeletek köré szórjuk.
- Leöntjük a maradék öntettel, tálaljuk.
Tippek
- Szuper előétel lehet egy karácsonyi menüben – de akár Valantin napon is tálalhatjuk!
- Kiadós salátát kapunk, ha kiegészítjük pármai sonka szeletekkel – ez kiváló laza brunch vagy ebéd lehet az ünnepek alatt.
- A füge saláta portói öntettel a klasszikus olasz verzió egyik érdekes és különleges változata – tényleg érdemes kipróbálni!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu