A steak nagy előnye, hogy roppant gyorsan elkészíthető, így ideális rohanós vagy lusta napokra. A következő babos hátszín saláta kéksajttal és cikóriával kombinálva lett különleges.
Hozzávalók
- 1 nagy, vastag szelet hátszín (érlelt)
- 2 ek olívaolaj
- 1 szál rozmaring
- 1 konzerv bab (fehér)
- 5 dkg kéksajt (közepes)
- 1 fej cikória
- Öntethez:1 ek vörösbor ecet, 1.5 ek olívaolaj, 1 kis gerezd préselt fokhagyma, 1 csipetnyi só és cukor
Elkészítés
- Egy grill serpenyőt felmelegítünk.
- Közben a hátszín bedörzsöljük az olaj felével és rozmaring levelekkel.
- Mindkét oldalon 1-2 percig átsütjük – vagy 3-4 percig, ha teljesen átsülve kedveljük a húst.
- A hátszín egy tányérra kiszedjük, pihenni hagyjuk.
- A babot lecsurgatjuk, majd a maradék olajban átmelegítjük egy serpenyőben.
- Közben az öntetet kikeverjük és a cikóriát levelekre bontjuk.
- A cikória leveleket egy tálba szórjuk, rászedjük a felmelegített babot, lelocsoljuk az öntettel.
- A hátszínt vastag csíkokra felszeleteljük, a salátára helyezzük, lelocsoljuk a hús szafttal, majd rámorzsáljuk a kéksajtot.
- Melegen, langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével. Ideális gyors ebéd vagy vacsora, különösen jó hétvégi brunch-ként!
- Csakis jó minőségű, lehetőleg érett hátszínt vásároljunk. Ennek jobb a minősége, és puhább a húsa – persze sokkal drágább is.
- A hús legyen kb 2-3 cm vastag. A vékony marhahús szelet nem alkalmas ehhez a recepthez. Steak tippek>>
- A cikória lehet sárga, vörös vagy vegyes, de egyéb saláta levéllel is helyettesíthető – kiváló pl a rukkola.
- A babos hátszín saláta kéksajttal szuper egyszerű és nagyszerű recept, low-carb és szétválasztó diétákba is passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu