A következő kuszkusz saláta csicseriborsóval és nyers zöldségekkel készül, így egészségesebb a szokásosnál. Nagyon egyszerűen elkészíthető, maradék kuszkuszt is felhasználhatunk..
Hozzávalók
- 1 csésze kuszkusz
- 1 és negyed csésze forró zöldségleves
- Negyed csésze mazsola
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- Fél tk gyömbérpor
- só, bors
- 1 répa
- Fél kaliforniai paprika
- Negyed lilahagyma
- 1 csésze lecsepegetett csicseriborsó (előfőzött vagy konzerv)
- 2 ek aprított petrezselyem zöld
Elkészítés
- A kuszkuszt, mazsolát és 1 ek olajat a zöldséglevessel leöntünk, lefedve 5 percig pároljuk.
- Közben a hagymát, paprikát felaprítjuk, a répát lereszeljük.
- Az öntetet elkeverjük: az olajat, citrom kicsavart levét, fűszerporokat, préselt fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
- A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, hozzáadjuk az aprított hagymát, paprikát, petrezselyemzöldet és a lecsurgatott csicseriborsót. Az öntettel elkeverjük.
Tippek
- A saláta ideális marokkói ételek – pl tagine – mellé vagy grillezett húsok, maradék sültek, felvágottak kísérőjeként.
- A sóval vigyázzunk – a zöldségleves már meglehetősen sós!
- Ha a nyers fokhagymát nem kedveljük, alkalmazhatunk sült fokhagymát is.
- Ideális maradék főtt kuszkusz felhasználáshoz – ebben ez esetben adjuk a mazsolát a többi alapanyaggal a salátához.
- A csicseriborsós kuszkusz saláta ideális egy diétás, fogyókúrás étrendbe és rendszeresen fogyasztható egy egészséges étrend keretében is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu