A cikória és zöldbab saláta nagyon egyszerűen összedobható, ugyanakkor remekül kísér grillezett húsokat, halakat. Kiegészíthető édesköménnyel is.
Hozzávalók
- 2-3 fej vörös cikória (belga endívia)
- 20 dkg zöldbab
- 1 fej édeskömény (opcionális)
Öntethez
- 1 ek almaecet
- 1 tk Dijoni mustár
- 4 ek olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés
- Forró, sós vízben a zöldbabot 3-4 percig blansírozzuk.
- Hideg vízzel leöblítjük, lecsurgatjuk.
- Az édesköményt félbevágjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
- A cikória torzsát levágjuk, a leveleket egyenként leválasztjuk, lemossuk, áttöröljük.
- Az öntetet elkeverjük.
- A zöldségeket egy salátatálban kombináljuk, az öntettel lelocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük.
Tippek
- Tálaljuk grillezett halak, húsok mellé – különösen passzol sült halakhoz.
- Az almaecet helyettesíthető fehérborecettel.
- Elkészíthető sárga cikóriával is, sőt még érdekesebb a két fajta kombinációja.
- A cikória, édeskömény és zöldbabsaláta nem csupán gyors és egyszerű, de egészséges és diétás is – remekül passzol egy egészséges étrendbe. Fogyasztható méregtelenítés alatt is.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu