Ha gyorsan kell valami finomat varázsolnunk a családi asztalra, a zöldséges virsli remek megoldás lehet. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, az eredmény kiadós és finom. Felnőttek, gyerekek egyaránt szívesen fogyasztják, és még kezdők is el tudják könnyen készíteni.
Hozzávalók
- 1 kg gumós zöldség (lásd tippek)
- 1 leveskocka
- 1 ek kakukkfű
- ½ fej káposzta
- 1 ek olívaolaj
- 40 dkg virsli
- ½ lila hagyma, aprítva
- 3 dkg vaj
- Őrölt bors
Elkészítés
- Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük a leveskockát. Közben a zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, majd puhára főzzük kb 15 percig.
- A káposztát vékony csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a főtt zöldségekhez, majd 2 percig tovább főzzük. Leszűrjük, egy villával vagy krumlitörővel áttörjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
- A virslit 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd az olajban átsütjüka hagymával. Hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüvet majd a tört zöldségeket. Néhány percig barnára sütjük, néha megkeverjük. Melegen tálaljuk.
Tippek
- A zöldség lehet karalábé, zellergumó, édesburgonuya, krumpli, pasztinák, sárgarépa, rutabága. Ideálisan legalább 3 különbözőt kombináljunk.
- Maradék zöldség pürét is felhasználhatunk és akármilyen virslivel elkészíthető.
- A virslit grill alatt is megsüthetjük, ebben az esetben a serpenyőben kombináljuk a vajban megforgatott tört zöldségekkel.
- A zöldséges virsli remek egytálétel – kiadós és finom. Brunchra is ideális lehet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu