Ez a zöldborsós tészta aszalt paradicsommal 10 percen belül elkészül, így tökéletes rohanós vagy lusta napokon. Ez a recept vegán, a vegetáriánus változatot reszelt parmezánnal tálalhatjuk. A tészta lehet glutén-mentes is.
Hozzávalók
- 200 g tagliatelle vagy hasonló tészta
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó
- 1 chili
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 3 félig aszalt paradicsom, olajban eltett
- 2 napon szárított paradicsom, üvegből
- Olajbogyók
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük. Hozzáadjuk a borsót a főzés utolsó 5 percében.
- Közben a fokhagymát felszeleteljük.
- Az aszalt paradicsomot és a chilit apróra vágjuk, majd az üveges olajból egy kanálnyit a serpenyőbe teszünk.
- A fokhagymát és a chilit közepes lángon egy percig megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomokat és a fűszerkeveréket.
- Amikor a tészta és a borsó megfőtt, leszűrjük, majd összekeverjük a fokhagymás paradicsommal. Hozzáadjuk az olajbogyókat és néhány darab aszalt paradicsomot.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu