Ez a vajbab cukkinivel recept roppant egyszerű, „minden-mentes” és egészséges is. Ideális egy szelet pirítóssal egy könnyű ebédre, de tálalhatjuk köretként is grillezett/sült húsok és halak mellé. Én kaprot használtam zöldfűszerként, ami passzol pl. lazac vagy makréla mellé, de menta, zöldpetrezselyem, snidling, metélőhagyma, koriander levél is jó a salátához.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csipet chili pehely (elhagyható)
- 1 cukkini
- 1 konzerv vajbab, lecsepegtetve
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszer (zöldpetrezselyem, bazsalikom, koriander vagy kapor)
Elkészítés
- Az újhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- A cukkinit durván lereszeljük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd 2 percig pároljuk az újhagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a cukkinit, a chilit (ha használunk) és a citromlevet.
- Lefedve, alacsony hőfokon, 5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a babot, majd sózzuk, borsozzuk.
- Átmelegítjük, majd beleforgatjuk a zöldfűszert.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu