A majonézes és hagymás krumplisaláta nyárias verziója újhagymával és újkrumplival készül. Az újhagymás krumplisaláta elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény nagyon finom és a szokásosnál egészségesebb is.
Hozzávalók
- Fél kg bébi újkrumpli
- 1 tk fehérborecet
- 1 ek olívaolaj
- Fél tk dijoni mustár
- 1-2 ek majonéz (light)
- 1-2 ek görög joghurt
- 1 csokor újhagyma, aprítva
Elkészítés
- A krumplikat megtisztítjuk, héjjal együtt megfőzzük (de nem szétfőzzük!). Lecsepegtetjük, közben az ecetet, olajat és mustárt elkeverjük.
- Egy tálba tesszük a krumplikat, leöntjük az ecetes keverékkel. Hűlni hagyjuk.
- Amikor a krumpli lehűlt, a joghurtot elkeverjük a majonézzel és az újhagyma darabokkal.
Tippek
- Az újhagyma zöld részét is aprítsuk fel – de helyettesíthetjük aprított snidlinggel is.
- Görög joghurt helyett tejföl, vagy krémes joghurt is alkalmazható.
- Fogyasszuk hidegen vagy langyosan – ideális grill ételek, hideg sültek, felvágottak mellé.
- Remek parti vagy piknik saláta is!
- Az újhagymás krumplisaláta egy fantasztikusan egyszerű és finom verzió!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu