Nagyszombat ebédre szoktam készíteni ezeket a töltött tojás nyuszikat. Általában a tojásokat előző este főzzük meg, így csak a kreatív részét kell másnap befejezni. Nagyon jól passzol a húsvéti sonka mellé.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 vagy 2 evőkanál majonéz vagy tejföl
Díszítés:
- Sárgarépa, retek, snidling, olajbogyó, pirospaprika, kapribogyó
Elkészítés
- A tojásokat egy lábas hideg vízben felforraljuk, lekapcsoljuk a tűzhelyt, lefedjük, majd 8 percig pihentetjük. Lecsepegtetjük és alaposan leöblítjük a tojásokat hideg vízzel, majd egy lábas hideg vízben 15-20 percig pihentetjük. Felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk őket. Nem szabad a tojásokat túlfőzni – lásd tojás főzése>>
- Tálalás előtt 10-20 perccel a főtt tojásokat meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk.
- A tojássárgáját egy keverőtálba kikanalazzuk, majd hozzáadjuk a mustárt és majonézt, és villával krémessé tördeljük. Adjunk hozzá még több majonézt, ha nem elég krémes. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd a tojásfehérje feleket megtöltjük.
- Most jöhet a kreatív rész, a tojások díszítése: használjunk kapribogyót a szemekhez, sárgarépa/retek /paprika szeleteket a fülekhez; zellerszár/olajbogyó/retek/paprika darabok az orrhoz; snidling vagy kapor a bajuszhoz. (Használhatunk egyéb elemeket is: savanyúság, ketchup, dió, mag, peszto stb.)
- Tálaljuk!
Kapcsolatos receptek
Zest.hu