
Ez a tofu és makréla omlett 15 perc alatt elkészül és tele van értékes tápanyagokkal. Nem csupán szuper egészséges, de tejmentes, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú is. Tálaljuk salátával vagy teljeskiőrlésű péksüteménnyel.
Hozzávalók
- 75 g félkemény tofu, lecsepegtetve
- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk wasabi paszta
- ½ füstölt makréla filé
- Friss zöldfűszer ( pl. kapor, bazsalikom vagy metélőhagyma)
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük egy tálban.
- A tofut a makrélával egy aprítógépben pürézzük.
- Hozzáadjuk a szójaszószt, wasabit és körülbelül 2 evőkanál apróra vágott friss zöldfűszert. Addig pürézzük, amíg egy durva masszát kapunk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint adunk hozzá még szójaszósz és wasabit.
- Ezt a keveréket a tojáshoz adjuk, villával összekeverjük.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kanál növényi olajat. Amikor forró, beleöntjük a keveréket, hagyjuk egyenletesen eloszlani.
- Pár percig közepes hőfokon sütjük, majd lefedjük, lejjebb állítjuk a hőfokot, és további 5 percig pároljuk.
- Levesszük a fedőt. Ha a felülete már nem folyós, rászórjunk a friss zöldfűszert, és óvatosan félbehajtjuk. Még egy percig sütjük, majd félbevágva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
