
Ez a thai édesburgonya, gomba és dbab curry vegán, egészéges és könnyen elkészíthető. Kuktában készül, így intenzívebb az íze, de normál lábas is alkalmazható. Párolt jázmin rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 2 teáskanál kókuszolaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ hüvelykujjnyi friss gyömbér, meghámozva
- 2 evőkanál thai zöld curry paszta
- 200 g gomba
- 2 nagy édesburgonya
- 1 nagy sárgarépa
- 200 g fagyasztott lóbab vagy szójabab
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 konzerv kókusztej
- 250 ml víz
- Só, bors
- aprított koriander levelek
Elkészítés
- A megpucolt hagymát, fokhagymát és a gyömbért felaprítjuk.
- A gombát felszeleteljük. Az édesburgonyát és sárgarépát meghámozzuk, majd durva darabokra vágjuk.
- A kuktában vagy lábasban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Pár percig puhára pirítjuk, majd hozzáadjuk a curry pasztát, és náhány másodpercig pirítjuk.
- Hozzáadjuk az összes zöldséget, felöntjük a kókusztejjel és a vízzel, majd jól összekeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, majd lefedve, nyomás alatt 12-15 percig főzzük, miután hagyjuk lehűlni.
- Ha lábasban főzzük, akkor lefedve, alacsony hőfokon kb 30-40 percig rotyogtatjuk.
- Jázmin rizzsel tálaljuk, aprított koriander levelekkel megszórva.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
