Nyári kánikulában jól esik egy tányér laza, hűsítő tésztás étel. Ez a tészta fetával és lóbabbal tökéletes ilyenkor – zamatos, üdítő hatású és könnyű. Még fontosabb talán az, hogy 10 perc alatt összedobható, továbbá melegen vagy hidegen is fogyasztható – így ideális kirándulásokra, piknikre stb. Én gluténmentes barna rizs penne-t használtam, de el lehet készíteni bármiféle száraztésztával. A feta pedig lehet növény-alapú is, így az étel vegán lesz.
Hozzávalók
- 20 dkg száraz tészta, ízlés szerint
- 1 csésze fejett lóbab (fagyasztott is jó)
- 10 dkg feta sajt
- Fél citrom reszelt héja és leve
- 2 teáskanál dió- vagy olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás alapján megfőzzük. A babot a főzési idő utolsó 5 percében a tésztához adjuk.
- Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy tálaló edénybe tesszük. Rámorzsoljuk a fetát, hozzáadjuk az olajat, reszelt citromhéjat és a kaprot. Ízlés szerint őrölt borssal és sóval ízesítjük. Összekeverjük.
- Közvetlenül tálalás előtt ráfacsarjuk a citrom levét.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu