Nyári grillezések, bulik, kirándulások és piknikek kedvenc körete a krumplisaláta. Ez a tejfölös-tormás krumplisaláta leginkább marhasült steak vagy hal mellé passzol. Elkészítése nagyon egyszerű, és bármilyen zöldfűszert alkalmazhatunk, amely kiegészíti a főétel ízét (pl menta, snidling, bazsalikom, zöldpetrezselyem, oregánó, koriander stb).
Hozzávalók
- 40 dkg újburgonya
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál torma
- Só, bors
- Friss zöldfűszer (kb 2 evőkanál, aprítva)
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben felforraljuk. A burgonya méretétől függően 10-15 percig főzzük.
- Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
- Összekeverjük a tejfölt a tormával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A burgonyákat lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük. A nagyobb példányokat félbevágjuk. Leöntjük a tormás tejföllel. Ízlés szerint megszórjuk zöldfűszerrel.
- A receptet kiegészíthetjük aprított újhagymával.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu