
Ez a tahinis téli káposztasaláta tökéletes a téli hónapok alatt, sült húsok, halak vagy sajtok köreteként. Hamburgerekben, szendvicsekben, tortilla tekercsekben is alkalmazhatjuk. Különösen jól passzol pita kenyérbe töltve, falafel mellé.
Hozzávalók
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál feketekömény mag
- ½ fej kelkáposzta
- 6 szál újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 3 evőkanál Tahini
- 5 evőkanál víz
- 1 viaszmentes citrom reszelt héja és leve
- Só, bors
Elkészítés
- Egy serpenyőt felforrósítunk, és egy percig megpirítjuk benne a szezámmagot és a feketeköményt, amíg pattogni kezdenek. Egy tányéron hűlni hagyjuk őket.
- A káposztát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük.
- Az újhagymát apróra vágjuk és a káposztához adjuk.
- Egy kis tálban összekeverjük a tahinit, vizet, fokhagymát, a citrom héját és levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy krémes szószt kell kapnunk, ha túl sűrű, adunk hozzá még vizet.
- Ezt a káposztára öntjük, majd hozzáadjuk a pirított magok nagy részét, és jól átkeverjük.
- Néhány percig pihentetjük, amíg a káposzta kissé megpuhul.
- Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a maradék magvakkal.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
