A pisztrángfilé natúron is nagyon finom és puha, így nem szokás pácolni vagy túlízesítni. Mégis remekül passzol hozzá a Japán fűszerezés – ez a szójás-szezámmagos pisztráng fantasztikusra sikerült. Tálaljuk párolt zöldségekkel és rizzsel vagy udon tésztával.
Hozzávalók
- 2 pisztráng filé
- 1 evőkanál Japán szójaszósz (Kikkoman)
- 1 evőkanál Mirin vagy rizsbor
- ½ teáskanál reszelt gyömbér
- 1 tk pirított szezámolaj
- 1 tk szezámmag
- 2 szál újhagyma
Elkészítés
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
- A szójaszószt, mirint, olajat és a gyömbért összekeverjük.
- A halat egy hőálló edénybe fektetejük, bőrével lefelé nézve.
- A keverékkel bedörzsöljük a halakat, és a maradékot rákenjük egy szilikon ecsettel.
- Az újhagymát felszeleteljük, és a halra szórjuk.
- Fedéllel vagy fóliával lefedjük az edényt.
- A hal vastagságától függően 10-25 percig sütjük.
- Levesszük a fedőt/fóliát, meglocsoljuk a halakat a keletkezett szafttal és a tetejére szórjuk a szezámmagot.
- A sütőt grillre állítjuk, és kb 5 percig sütjük, amíg a felülete szép aranybarna lesz.
- Forrón tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Hal receptek
- Japán receptek
Zest.hu