A következő szójás puffancs nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ideális maradék tofu felhasználásához és remek vegetáriánus, egészségtudatos étrendekbe..
Hozzávalók
- Fél bögre szójatej
- 2 tojás
- Kb fél-1 bögre csicseriborsó liszt
- Fél bögre tofu (kb 10 dkg)
- 1 csokor újhagyma
- 1 ek pirított szezámmag
- 1 tk szójaszósz
Elkészítés
- Az újhagymákat felaprítjuk.
- A tojásokat kissé felverjük, majd elkeverjük fél bögre liszttel és a tejjel.
- A tofut egy villával összetörjük, a tojásos keverékhez adjuk. Ha nem elég sűrű a tészta, akkor adunk még hozzá lisztet (lásd tippek)
- Belekeverjük az újhagyma darabokat, szezámmagot és szójaszószt.
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk, ebbe egy evőkanállal halmokat töltünk, mindkét oldalon világosbarnára sütjük.
- Papírtörölközőn lecsepegtetjük.
Tippek
- Tálaljuk mártogatnivalóként egy ázsiai menüben. Szuper parti falat, snack is lehet édes chili szósszal tálalva vagy ínyencségekkel lefedve (mint pl a blini).
- Hétvégi brunch-ra is tökéletes pl egy zöldsalátával tálalva. Piknikre, kirándulásra és uzsonnára is könnyen becsomagolható.
- A tofu lehet kemény vagy lágy is, de a vizet nyomjuk ki belőle!
- A tészta legyen sűrű, de ne álljon össze, mint egy sütemény tészta, de a serpenyőbe töltve ne follyon szét sem!
- Csicseriborsó liszt helyett alkalmazhatunk egyéb lisztet is, lehetőleg valami egészséges verziót! (De úgy már nem lesz se glutén-mentes , se low-carb!)
- A szójás puffancs egy tuti egyszerű ínyencség, amely ráadásul szuper egészséges is, különösen nők számára. Diétás, karcsúsító étrendekbe is passzol. Egészséges étrend>>
Kapcsolatos cikkek
- Thai receptek
- Tofu receptek
Zest.hu