A következő szezámmagos tofu percek alatt elkészíthető. Rizstésztával tálalva gyors főétel lehet hétköznapokon, de fogyaszthatjuk snack-ként is egy partin, pikniken, kiránduláson stb..
Hozzávalók
- 30 dkg kemény tofu
- 1 ek szezámmag
- 1 vörös chili
- 2 ek kínai szójaszósz
- 2 ek pálma vagy nádcukor (világos)
- 2 ek kínai rizsecet
- 1 ek szezámolaj
- 20 dkg rizstészta
- 4 szál újhagyma, szeletelve
Elkészítés
- A tofut lecsurgatjuk, majd szárazra töröljük. Kinyomjuk belőle a vizet (ha időnk engedi, tíz percre tegyük két tányér közé,majd tegyünk rá valami nehezéket).
- Közben a chilimagokat kikaparjuk, az ereket el távolítjuk. A chili húsát felaprítjuk, majd elkeverjük a szójaszósszal, ecettel és cukorral.
- A tofut hosszában félbevágjuk, majd hasábokra felszeleteljük.
- A tésztát utasítás szerint megfőzzük (ez kb 5perc), lecsepegtetjük.
- Az olajat egy wokban felforrósítjuk.
- A tofu szeleteket megszórjuk szezámmaggal, majd a forró olajban mindkét oldalon 2-2 percig barnára sütjük.
- A tofut a lecsurgatott tésztára helyezzük, leöntjük a chilis szósszal és megszórjuk az újhagyma szeletekkel.
Tippek
- Főételként tálaljuk egy kínai menüben vagy egy zöldséges köret, zöldsaláta kíséretében.
- Snack-ként fogyasztva tálaljuk a chili szószt mártogatósként (tésztát ebben az esetben nem szükséges főzni).
- Rizstészta helyett alkalmazhatunk kínai tojásos tésztát is.
- A szezámmagos tofu rudacskák piknikre, uzsonnára, kirándulásra is becsomagolhatók – továbbá remek falatok lehetnek pl egy kínai partin.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu