Télen sokat készítünk egészben sült húsokat, pl. hétvégékre, vendégváró alkalmakra. A megszokott sült csirke helyett miért nem próbálunk ki egy új verziót? A szezámmagos sült csirke tuti finom, és tuti egyszerű az elkészítése..
Hozzávalók
- 1.5 kg csirke
- 5 ek vörösborecet
- 4 ek juharszirup
- 1 ek szezámmag
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A csirkét átmossuk, áttöröljük, majd az üregébe öntünk 2 ek vörösborecetet.
- Sózzuk, borsozzuk, a bemelegedett sütőben 1 óra 10 percig sütjük.
- Közben egy kis üvegtálban elkeverjük a maradék ecetet, juharszirupot, fahéjat és szezámmagot.
- Amikor a 70 perc lejárt, a csirkét kivesszük a sütőből, és a mézes szósz felével megkenjük. 10 percig sütjük, majd a maradék szósszal ismételten megkenjük és további 10 percig sütjük. Egy villát szúrjunk a combtőbe – ha tiszta lé folyik, akkor a csirke átsült!
- A csirkét az asztalon vágjuk fel –de tálalás előtt 5-10 percig pihentesük!
Tippek
- Tálaljuk köretekkel és salátával – érdemes olyan köretet készíteni mellé, amit a csirkével egyszerre lehet sütni – ilyen pl a tepsis sült burgonya, sült répa, sült paszternák – de párolt zöldségek társaságában is szuper finom. A köreteket ne feledjük leönteni a keletkezett szósszal – szuper finom! Köret receptek>>
- Tálalhatunk mellé még kompótot, salátát, chutneyt is – remekül passzol hozzá a téli kompót receptünk.
- A maradékot használjuk fel salátákhoz vagy fogyasszuk chutney-val szendvicsekben.
- A szezámmagos sült csirke ideális hétvégére családi vagy baráti ebédként. Nincs vele sok macera, tuti finom – érdemes kipróbálni. További sok finom sült csirke recept>>
Zest.hu