A szárnyasmáj rizottó az egyik legnépszerűbb étel Magyarországon, különösen kisgyermekes családok körében, hiszen a máj vitamin-dús alapanyag, különösen magas a vas tartalma. Továbbá viszonylag olcsó (éppen ezért érdemes bió terméket vásárolni). Őszintén szólva én általában maradék rizi-bizivel szoktam elkészíteni, de ez alkalommal párolt basmati és vörös rizst használtam (természetesen bármelyik rizs jó a recepthez).
Hozzávalók
- 45 dkg bio csirkemáj
- 1 kis lilahagyma
- 1 evőkanál növényi olaj
- ½ evőkanál szárított majoránna vagy oregánó
- ½ teáskanál zöldségleves por (Bouillon)
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- Só bors
- ½ csésze zöldborsó
- 2 csésze főtt/párolt rizs
Elkészítés
- A hagymát felaprítjuk.
- A májat falatnyi nagyságú darabokra vágjuk.
- Az olajat egy nagy, nehéz alapú serpenyőben felforrósítjuk, majd megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a májat, ízesítjük sóval és borssal, majd kb 3 percig keverjük.
- Amikor a máj kifehéredett, megszórjuk a majorannával, átkeverjük néhány másodpercig, majd hozzáadjuk a zöldborsót, kb. fél pohár vizet és a zöldségleves port. Fedő alatt közepes lángon főzzük kb 5 percig, amíg a borsó megpuhul. Legyen kissé szaftos!
- Ha a máj közepe már nem véres, hozzáadjuk rizst, és extra vizet, ha nincs elég szaft. Átmelegítjük, majd belekeverjük a petrezselyemzöldet, és melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu