
Sokszor nincs sok időnk főzni, így néhány kamra alapétel nagyon jól jöhet. Ez a szardíniával töltött gomba konyhakész vörös pestoval és halkonzervvel készül. Laktató, finom és egészséges is! Ráadásul 15 perc alatt elkészül. Ropogós zöldsalátával és esetleg kovászos kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók
- 6 nagy portobello gomba
- 1 konzerv szardínia, vízben
- 1 evőkanál vörös pesto
- 1 mozzarella golyó
- Bazsalikom levelek
Elkészítés
- A szardíniát lecsepegtetjük és egy kistálba tesszük, majd villával pépesítjük.
- Hozzáadjuk a pestot és összekeverjük.
- A gombák szárát eltávolítjuk, majd mindegyiket megtöltjük a szardíniás keverékkel.
- Mindegyik tetejére teszünk egy-egy bazsalikomlevelet.
- A mozzarellát hat szeletre vágjuk, a gombákra borítjuk.
- A gombákat egy sütőtálcára helyezzük, majd egy air-fryer légsütőben vagy előmelegített sütőben, 15 percig, 180 C fokon aranyszínűre sütjük őket.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
