A következő szalonnás vöröslencseleves gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul kiadós is, így ideális hátköznapi főétel lehet. Újévi lencselevesként is tökéletes, hiszen a sertés és lencse kombinációja (a babonák szerint) szerencsét hoz.
Hozzávalók
- 1 tk olaj
- 1 lilahagyma
- 3 szelet bacon szalonna
- 1 tk kakukkfű levél
- 15 dkg vöröslencse
- 1 L csirke alapleves
- bors
- reszelt sajt, tejföl (opcionális)
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A szalonnát apró kockára szeleteljük.
- Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, beleszórjuk a hagyma és szalonna darabokat. Kb 5 percig sütjük.
- Amikor a szalonna ropogós, a hagyma puha, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket és az átmosott lencsét.
- Felöntjük az alaplével, majd 20-25 percig alacsony hőfokon rotyogtatjuk.
- Tálalás előtt megborsozzuk, esetleg reszelt sajttal megszórjuk és tejfölt keverünk bele.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével.
- A bacon lehet füstölt vagy normál – mindkét verzió meglehetősen sós, ráadásul az alapleves is, így sózni már nem szükséges a levest!
- Ne ijedjünk meg – a lencse szétfő és besárgul, ez így jó!
- A szalonnás vöröslencseleves ideális gyors vacsora lehet téli rohanós napokra vagy lustálkodó hétvégékre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu