Ez a sült tengeri sügér mediterrán módra készül, így roppant egyszerű, és nagyon finom. Tökéletes laza, vendégváró vagy ünnepi vacsorákra, ebédekre. Találjuk salátával és grillezett zöldségekkel!
Hozzávalók
- 1 közepes tengeri sügér (egészben, tisztítva, belezve)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd hámozatlan fokhagyma
- 1 citrom
- 1 marék fekete olajbogyó (kimagozva)
- 1 evőkanál fenyőmag
- 1 marék friss petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A paprikát hosszú csíkokra, a hagymát gerezdekre szeletekre vágjuk.
- Ezeket meglocsoljuk az olívaolaj felével, és egy tepsiben egyenletesen elosztjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a sütőbe tesszük és körülbelül 10 percig sütjük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Közben a citromot félbevágjuk. Az egyik felét félretesszük, a másikat három vastag karikára vágjuk. Ezeket a sült zöldségekre fektetjük, és hozzáadjuk a fokhagymát.
- Rátesszük a halat, megkenjük olajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
- Betesszük a sütőbe és 15 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk meg a halat és köré szórjuk az olajbogyókat és a fenyőmagokat. További 5-10 percig sütjük, amíg a hal megpuhul.
- A maradék citromot a halra és zöldségekre facsarjuk, majd zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu