A maradék főtt burgonya ideális tepsis ételekhez. Csak adjunk hozzá néhány zöldséget, halat vagy húst, és máris egy finom egytálételt kapunk! Példa erre ez a sült lazac gombával és krumplival, ami 30 perc alatt az asztalon van, és nem igényel sok előkészületet sem. Tálaljuk salátával vagy savanyúsággal!
Hozzávalók
- 30 g újburgonya (főtt)
- 4 lazac filé
- 150 g csiperkegomba
- ½ sárga vagy piros kaliforniai paprika
- 4 szál kakukkfű, csak levelek
- 4 szál újhagyma
- Tálaláshoz: zöldpetrezselyem, kapor vagy korianderlevél
A mustáros mázhoz:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 tk őrölt bors
- 1 csipet barna cukor (elhagyható)
- 1 gerezd fokhagyma, présleve
Elkészítés
- A sütőt 190 C fokra előmelegítjük.
- Ha nincs előfőzött burgonyánk, akkor forrásban lévő vízben megfőzzük a krumplikat, leszűrjük és hűlni hagyjuk.
- A krumplikat kis darabokra vágjuk, és egy tepsibe szórjuk.
- A mustáros mázat összekeverjük, a burgonyát ezzel megkenjük.
- A tepsit a sütőbe tesszük 10 percre.
- A lazacfiléket megkenjük a mázzal, és félretesszük.
- A kaliforniai paprikát és az újhagymát felszeleteljük. A nagyobb gombákat félbevágjuk.
- A tepsit kivesszük a sütőből, és a burgonyára szórjuk az apróra vágott zöldségeket.
- Hozzáadjuk a kakukkfű leveleket, és újra megkenünk mindent a mustáros mázzal.
- Jól összekeverjük.
- Rátesszük a pácolt halat.
- A maradék mustáros mázzal lelocsoljuk a zöldségeket, majd mindent sózunk, borsozunk.
- Kb 15 percig sütjük, amíg a hal megfelelően átsül.
- Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Lazac receptek
- Krumpli receptek
- Gombás receptek
- Tepsis ételek
Zest.hu