Ez a sült csirkecomb édesburgonyával és spenóttal szinte magától elkészül a sütőben. Csípőssé varázsolhatjuk egy chili hozzáadásával (félbe vágva). Ez a változat ideális egy hétvégi laza családi ebédre vagy vacsorára. Ha nincs spenótunk, káposztát vagy zöldbabot is alkalmazhatunk a recepthez.
Hozzávalók
- 8 vegyes alsó-felső csirkecomb
- 4 nagy édesburgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított majoránna vagy oregánó
- 12 db medvehagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 nagy marék spenót
- Só bors
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Az édesburgonyát hosszú gerezdekre vágjuk (nem kell meghámozni).
- A csirkecombokat egy nagy tepsiben elrendezzük.
- Köréjük szórjuk a medvehagymákat (hámozatlanul) és az édesburgonya gerezdeket.
- A fokhagymagerezdeket kissé összenyomjuk (hámozatlanul), és a csirke köré szórjuk.
- Az oregánót összekeverjük az olívaolajjal, és szilikon ecsettel ezzel bekenünk mindent.
- Sózzuk-borsozzuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét.
- Sütőben kb 45 percig sütjük.
- A spenótot vízzel leöblítjük.
- A tepsit kivesszük a sütőből, és a csirkecombok köré szórjuk a spenótot, majd összekeverjük a leveleket a szafttal (ha túl száraz, adhatunk még hozzá citromlevet).
- További 5-7 percig sütjük, amíg a spenót megfonnyadt, a csirke átsült.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu