Ez a spárga és szardella tojáslepény egy könnyű étel, amely tökéletes különleges alkalmakra vagy villásreggelire. A végén tettem bele kevés Gorgonzola sajtot, de használható más lágy sajt is, mint például feta, parmezán, kecskesajt vagy Brie. Tálaljuk friss kenyérrel és/vagy zöldsalátával! Vagy vágjuk fel kockákra és tálaljuk falatként pezsgő mellé.
Hozzávalók
- 1 csokor zöldspárga
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 tojás, enyhén felverve
- 6 szelet konzerv szardella
- Sajt, ízlés szerint
Elkészítés
- A spárga fás végét levágjuk.
- Egy tapadásmentes (és sütőálló) serpenyőben felhevítjük az olajat, és 3-5 perc alatt puhára pároljuk a spárgát.
- Ráöntjük a tojást, egyenletesen elosztva a keveréket.
- Amikor a felülete már majdnem megszilárdult, hozzáadjuk a szardellaszeleteket a spárgadarabok közé helyezve.
- Közben bekapcsoljuk a grillt a sütőben.
- Amikor a tojás megdermedt, sajtot morzsoljunk a tetejére, majd grill alatt egy-kéz percig sütjük, amíg a sajt elolvad.
- Melegen tálaljuk vagy hagyjuk kihűlni és kockákra szeleteljük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu