A skandináv országokban nagyon népszerű a folyami rákfarok. Szerencsére a legtöbb szupermarketben lehet kapni konyhakészen, amiből nagyszerű és egyszerű ételeket lehet összedobni. Ez a Skandináv rákos omlett pl. 15 percen belül az asztalon lehet, így ideális egy laza hétvégi reggelire vagy különleges villásreggelikre pl anyák napján, Valentin napon vagy évfordulókon.
Hozzávalók
- 4 kicsi vagy 3 nagy tojás
- 100g konyhakész, tisztított folyami rákfarok
- 2 evőkanál Skyr vagy görög joghurt
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- 2 db újhagyma, apróra vágva (elhagyható)
- Só, bors
Elkészítés
- A tojásokat összekeverjük a joghurttal, és adunk hozzá pár csipet sót.
- Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és hagyjuk egyenletesen eloszlani.
- Rászórjuk a kaprot, és lejjebb állítjuk a hőfokot.
- Amikor az omlett félig átsült, rászórjuk a rákfarkokat és az újhagyma darabokat. Lefedjük, és körülbelül öt percig sütjük.
- Levesszük a fedőt, és addig sütjük, amíg az omlett felülete éppen megszilárdult, azaz már nem folyékony.
- Félbehajtjuk az omlettet, és még egy percig sütjük.
- Kicsúsztatjuk egy tányérra, félbevágjuk.
- Zöldsalátával és/vagy pirítóssal táaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Omlett receptek
- Rák receptek
Zest.hu