Ez a saláta füstölt makrélával és céklával néhány perc alatt elkészíthető, így ideális rohanós napokon – ebédre vagy laza vacsoraként. Egészséges, glutén- és tejmentes is, így tökélete diétás vagy egészségtudatos étrendet követők számára! Tálaljuk egészséges kenyérrel, zsemlével vagy pogácsával.
Hozzávalók
- 2 marék kevert saláta levél
- 1 szelet füstölt makréla filé, bőr nélkül
- 2 főtt vagy sült cékla
- 2 szál újhagyma vagy 1 mogyoróhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- 1 evőkanál tormakrém
Elkészítés
- A leöblített salátaleveleket egy nagy tálra szórjuk.
- A céklát apró kockákra vágjuk, a makrélát pedig falatnyi darabokra. Az újhagymát felszeleteljük, vagy a hagymát apróra vágjuk. Mindezeket a salátalevelekre szórjuk.
- Az olajat és az ecetet összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
- Meglocsoljuk a salátát az öntettel, és jól átforgatjuk.
- Tormakrémet kanalazunk a tetejére, és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu