A következő sajtos omlett zöldborsóval készül, amely szuper gyors ebéd, brunch lehet tavaszi, nyári napokon. 10-15 perc alatt összedobható, ugyanakkor a szokásos omlettnél jóval különlegesebb és kiadósabb..
Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 4 szál újhagyma
- 10 dkg Brie sajt
- 10 dkg zöldborsó
- 4 nagy tojás
- 1 kis maréknyi mentalevél
Elkészítés
- Az újhagymákat és mentaleveleket felaprítjuk.
- A tojásokat kissé felverjük, megsózzuk, majd belekeverjük a zöldborsót és az aprított újhagymát, mentát.
- A sajtot felszeleteljük (a fehérpenészes réteggel együtt).
- A sütőben a grillt bemelegítjük.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a tojásos keveréket. Kb 5 percig sütjük.
- Amikor az omlett teteje kissé kocsonyás, leborítjuk a sajtszeletekkel, majd grill alatt kb 4-5 percig megbarnítjuk.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk friss kenyérrel, zsemlével.
- Egyéb fehérpenészes lágysajt is alkalmazható (pl. camembert), de akár kecskesajt is.
- A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott, az utóbbit természetesen engedjük fel főzés előtt!
- A sajtos omlett zöldborsóval ideális nyárias reggelire, brunchra, laza ebédre.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu