Sokszor előfordul az, hogy hipp-hopp kell készíteni valami egyszerű salátát a főétel mellé, vagy valami gyors és egészséges salátával szeretnénk kiegészíteni a betervezett menüt. Ilyen alkalmakra tökéletes a rukkola, zellerszár és csicseriborsó saláta – persze ha a hozzávalók adottak..
Hozzávalók
- 1 zellerszár
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 5 dkg rukkola
- 1 ek facsart citromlé
- Só, bors
- 4 ek olívaolaj
Elkészítés
- A zellerszárat megmossuk, végeit levágjuk, vékonyan felszeleteljük.
- A csicseriborsót lecsepegtetjük, vízzel leöblítjük.
- Egy nagy tálban elkeverjük őket a citromlével és olajjal., majd sózzuk, borsozzuk.
- Közvetlenül tálalás előtt a rukkola leveleket belekeverjük.
Tippek
- Ideális köret egy mediterrán jellegű menüben – de főétel is lehet pita kenyérrel vagy crostini szeletekkel tálalva.
- Remekül passzol sült vagy grillezett húsok mellé – különösen bárányhúshoz.
- A rukkola, zellerszár és csicseriborsó saláta nem csupán egészséges, de méregtelenítés alatt is fogyasztható.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu