Ez a rukkola és retek villámgyorsan elkészíthető – 5 perc. Kissé borsos íze remekül passzol grillezett húsokhoz vagy szendvicsekbe felvágottak mellé. hideg húsához. Ezt a salátát érdemes legalább 30 perccel a tálalás előtt összedobni, hogy az aromák optimálisan összeérjenek.
Hozzávalók
- 2 nagy marék mosott rukkola levél
- 1 csokor retek
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál Dijon mustár
- Citromlé
Elkészítés
- A rukkola leveleket egy tálba szórjuk.
- A retek végét levágjuk és vékonyan felszeleteljük. Ezeket a rukkolára szórjuk.
- Egy kis tálban elkeverjük az öntetet – ízlés szerint fűszerezzük. Legyen meglehetősen mustáros!
- A salátát az öntettel elkeverjük.
- Találásig hűtőszekrényben pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu