A garnéla télen-nyáron tökéletes parti falat, amit könnyen és előre el lehet készíteni. A részeges garnéla falatok remekül passzolnak egy formális parti menübe, pl aperitif mellé , de jól néz ki laza (vagy trendi) buli büféasztalon is. Továbbá tuti finom, tej és glutén-mentes is.
Hozzávalók
- 40 dkg garnéla rák (nyersen)
- 2 ek gin
- 2 ek édes chiliszósz
- 1 ek aprított mentalevél
- 1 ek olívaolaj
- 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
- 2 ek aprított koriander
- 20 dkg tzatziki
Elkészítés
- A gint, mentaleveleket és chiliszószt elkeverjük, majd a megtisztított rákokra öntjük. Elkeverjük, lefedjük, majd 1-2 órán át a hűtőszekrényben pácoljuk.
- Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd 2-3 percig a rákokat rózsaszínre sütjük – de egyszerre maximum 1 nagy maréknyi rákok süssünk ki.
- A zöldcitromhéjat és levet tzatzikiba keverjük, átöntjük egy mártogatós kistálba.
- A rákokat egy zöldsalátával borított dísztálra helyezzük. A mártogatóssal tálaljuk.
Tippek
- Hidegen és melegen is tálalható – hidegen egyszerű és nagyszerű parti falat lehet, míg melegen előételként is tálalhatjuk.
- Mivel alkoholt tartalmaz, gyerekektől tartsuk távol (bár sütés közben az alkohol elvileg elpárolog, de biztos, ami biztos!)
- A részeges garnéla falatok receptje elkészíthető konyhakész tzatzikivel és chiliszósszal is, természetesen a házi készítésű finomabb. Konyhakész garnélát azonban ne alklamazzunk, az nem veszi át a pác ízét.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu