A rénszarvas szendvics nem csupán tuti gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de remekül mutat egy karácsonyi partyn a büféasztalon. Gyerekek és felnőttek számára könnyen módosíthatjuk, így valójában egy szuper alaprecept lehet a karácsonyi party szezon alatt.
Hozzávalók
- Vékonyan felszeletelt vagy toast kenyér
- Sós kisperecek
- Sós verzióhoz: fekete olajbogyó, pástétom, koktélparadicsom vagy piros/sárga paprika
- Édes verzióhoz: nutella, lekvár, cukor és csoki drazsék, mála vagy eper
- Kellékek: szív alakú sablon vagy kekszforma, kés
Elkészítés
- A kenyérből a sablon segítségével szív alakú formákat vágunk, vagy a kekszformával kinyomjuk a szíveket.
- A szíveket megkenjük májkrémmel vagy pástétommal – ezeket egymásra borítjuk.
- Az olajbogyók végét késsel levágjuk – ezek lesznek a szemek.
- A paradicsomot félbevágjuk, vagy a paprika végét levágjuk – ez lesz az orr.
- A pereceket a két kenyér közé nyomjuk, majd a felső rétegen el rendezzük a két szemet és az orrot.
Ugyanez a folyamata az édes verzió elkészítésének – ebben az esetben lekvárral vagy nutellával kenjük meg a szív alakra kivágott kenyeret, a szem legyen 2 db csoki drazsé, az orr egy darab megmosott málna vagy eper vége!
Tippek
- Érdemes néhány tálcával készíteni – ha előre készítjük el, folpack-kal feltétlenül borítsuk le, különben a kenyér kiszárad!
- Legyünk kreatívak – a fenti hozzávalókat nyugodtan lecserélhetjük bármi másra, a szendvicsekbe szalámit, sonkát vagy akár füstölt lazacot is!
- A sós kispereceket belemárthatjuk olvasztott csokiba vagy cukormázba is (az édes verzióhoz).
- A kenyeret meg is piríthatjuk, így könnyebb szív alakra kinyomni, vagy késsel körbevágni .
- A rénszarvas szendvics ideális karácsonyi party falat – de szuper Mikulás napi vagy karácsonyi reggeli, uzsonna lehet gyerekek számára! Elkészíthetjük maradék gyümölcskenyérből is.
Kapcsolatos cikkek