A paprikák közül a piros paprika a legegészségesebb – tele van A, C és K vitaminnal. Az antioxidensek erősítik az immunrendszert és védenek a rákosodás ellen. A kaliforniai piros paprika egyedi íze miatt sok étel alapanyaga. Ez a paprika krémleves leves finom hidegen és melegen is..
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 piros paprika (Kaliforniai)
- 1 közepes cukkini
- 1 L zöldségleves
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát, majd néhány percig megpirítjuk az olajban. Közben apró kockákra vágjuk a paprikát és a cukkinit.
- Amikor a hagyma már megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát (apróra vágva, vagy préselve), és tovább dinszteljük kb. 1 percig, majd hozzáadjuk a paprika és cukkini darabokat.
- 5-8 perc fedő alatti párolás után felengedjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, fedő alatt rotyogtatjuk kb 20-30 percig.
- Botturmixal pürézzük.
Tippek
- Ha van kéznél friss petrezselyem zöldje vagy koriander, adjunk a leveshez egy maréknyit, mielőtt összeturmixoljuk.
- Tálaljuk a levest natúron vagy egy kanálnyi krémes joghurttal.
- Egy-két zsemle társaságában kiváló ebéd vagy vacsora egy hideg téli napon!
- Méregtelenítésre is alkalmas, és remekül passzol egy egészséges étrendbe.
- A paprika krémleves remek előétel is lehet egy ünnepi ebédhez vagy vacsorához, amit előre el lehet készíteni, így a főételre és a vendégeinkre tudunk koncentrálni.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu