Ez a pikáns pulyka wok nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ideális főétel rohanós napokon. Tálaljuk párolt rizzsel és salátával. Thai bazsalikom levél helyettesíthető aprított európia verzióval.
Hozzávalók
- 50 dkg pulykamell filé
- 1 evőkanál földimogyoró olaj
- 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
- 2 evőkanál apróra vágott fokhagyma
- 3 evőkanál csirke alapleves
- 2 evőkanál édes chili szósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 teáskanál nádcukor
- Tálaláshoz: 1 evőkanál szezámolaj, 1 marék thai bazsalikom levél, apróra vágva
Elkészítés
- A pulykamellet vékony (1 cm) csíkokra vágjuk.
- A wokot felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az olajat.
- Amikor az olaj füstölög, a fokhagymát és a gyömbért 30 másodpercig kevergetve pirítjuk.
- Hozzáadjuk a pulyka csíkokat és kevergetve 2 percig sütjük.
- Felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a szószokat (és cukrot, ha használunk). 5 percig főzzük.
- Végül hozzáadjuk a szezámolajat és a bazsalikomleveleket.
- Egyből tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu