Ez a pikáns grillsajtos tészta melegen és hidegen is fogyasztható, így ideális bulikra, piknikre, vagy akár munkába, kirándulásra, az ebédlődobozba is becsomagolható. De nagyszerű főétel is lehet ebédre vagy hétköznapi vacsorára, zöldsalátával tálalva. Én gluténmentes fusillit használtam, de bármilyen száraz durum tésztával elkészíthető. Ami a zöld zöldségeket illeti, használhatunk bármit, ami a hűtőszekrényben vagy fagyasztóban van, pl zöldbab, zöldborsó, szójabab, spenót vagy kelkáposzta.
Hozzávalók
- 200 g száraz tészta (lehet gluténmentes is)
- 50g zöld zöldségek (lásd pl. zöldborsó, zöldbab, spenót, kelkáposzta)
- 1 csomag halloumi sajt
- 1 evőkanál harissa paszta
- ½ citrom leve és reszelt héja
- ½ bögre olívabogyó olajban (lecsepegtetve)
- ½ bögre koktélparadicsom
- 1 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (pl menta, petrezselyem vagy bazsalikom)
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük. A főzési idő utolsó 2 percében hozzáadjuk a zöldséget.
- Közben a halloumit lecsepegtetjük, és konyharuhával szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. Ezeket egy keverőtálba tesszük.
- A harissát a citrom héjával és levével összekeverjük, majd ráöntjük a halloumira. Jól összeforgatjuk, a kockákat alaposan bevonva a pasztával.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. Amikor forró, hozzáadjuk a halloumi kockákat a páccal együtt. Mindegyik oldalukat aranybarnára sütjük.
- A lecsepegtetett tésztát és a zöldséget egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajbogyót, a koktélparadicsomot (felezve), a sült halloumit és az aprított zöldfűszert.
- Meglocsoljuk kevés citromlével (reszelhetünk rá citromhéjat is), majd átforgatjuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek